Καλώς ήρθατε στο GreekNight.gr! Εγγραφείτε τώρα για να συμμετέχετε στην ιστοσελίδα μας!

Κάντε το σερφάρισμα στο ίντερνετ γρηγορότερο!

Συζητήσεις περί παντός μεταξύ των μελών!

Κάντε το σερφάρισμα στο ίντερνετ γρηγορότερο!

Δημοσίευσηαπό Wanderer » Δευτ Ιαν 24, 2011 8:35 pm


Απο το τεύχος 241 του PCMaster!

Δεν νομίζω να υπάρχουν πλέον πολλοί χρήστες που έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης aDSL σύνδεσης χωρίς να την αξιοποιούν. Παρά ταύτα, ακόμα και με τα δεκάδες Mbps bandwidth που μας προσφέρουν οι ISPs, υπάρχουν μερικές απόκρυφες ρυθμίσεις των Windows που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία μας κατά το «surfing», όχι τόσο σε απόλυτες ταχύτητες download/upload όσο σε latencies και απόκριση. Η διαδικασία που θα περιγράψουμε αφορά σε κάποιες μικρές επεμβάσεις στη registry και στη χρήση ενός utility (CableNut) που θα βρείτε στο DVD του περιοδικού. σημείωση: υπάρχει εδώ - > http://www.broadbandnuts.com/Προσοχή! - Η διαδικασία αφορά μόνο στα Windows XP, ενώ επιπλέον απαιτεί επεμβάσεις στη registry. Ετσι, συνιστάται η δημιουργία ενός System Restore Point προτού αρχίσετε, ώστε, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, να επαναφέρετε το σύστημα στην αρχική κατάστασή του.


TCP/IP optimization

Το γνωστό πρωτόκολλο TCP/IP μπορεί να δεχτεί παραμετροποίηση για βελτίωση της ταχύτητας της σύνδεσής σας. Αφού εγκαταστήσετε το CableNut (το adjuster.exe είναι το εκτελέσιμο που μας ενδιαφέρει μέσα στο φάκελο του προγράμματος), πρέπει να βρείτε μερικά στοιχεία της σύνδεσής σας τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για το CableNut αργότερα. Ανοίξτε το command prompt (Runàcmd). Επειτα ξεκινήστε το κατέβασμα ενός αρκετά μεγάλου αρχείου που να κρατήσει τουλάχιστον 15” (τόσο περίπου διαρκεί το test που θα κάνουμε). Μία καλή πηγή είναι το site της Microsoft (http://www.microsoft.com/downloads), όπου θα βρείτε αρκετά μεγάλα αρχεία. Αφού ξεκινήσετε το κατέβασμα, στο command prompt δώστε την εντολή «tracert http://www.google.com« χωρίς τα εισαγωγικά και απλώς περιμένετε. Στο τέλος του tracing, κρατήστε την υψηλότερη τιμή σε ms από τα latencies που θα έχουν εμφανιστεί (π.χ. 129 ms).

Το επόμενο βήμα είναι να επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.j79zlr.com/cablenutXP2k.php, όπου θα βρείτε ένα on-line calculator. Πρέπει να συμπληρώσετε ορισμένα πεδία που αφορούν στη σύνδεσή σας, όπως το download/upload speed, το latency και το MTU που εξαρτάται από τον τύπο σύνδεσης. Συνήθως το MTU είναι 1492 (DSL with Router or RASPPPoE), μπορείτε να το δείτε και μέσω του menu του router σας. Σε κάποιον τομέα του menu θα βρείτε, επίσης, και σε ποιες ταχύτητες «συγχρονίζει» το router (download/upload), μετρούμενες σε Kbps, τις οποίες θα βάλετε στα αντίστοιχα πεδία του calculator. Τέλος, στο «latency» θα βάλετε την τιμή που σημειώσατε νωρίτερα από το command prompt. Αφού συμπληρώσετε όλα τα πεδία, πατήστε το κουμπί «Compute Settings». Θα εμφανιστούν οι τιμές που πρέπει να περάσετε στο CableNut adjuster, αλλά φυσικά δεν θα το κάνουμε «με το χέρι», υπάρχει πολύ ευκολότερος τρόπος. Λίγο πιο κάτω, στην ίδια σελίδα, θα δείτε το κουμπί «CCS file download». Πατώντας το, πρέπει να εμφανιστεί ένα pop-up (αν ο browser σας δεν το μπλοκάρει) με τις τιμές. Κάντε copy όλο το κείμενο από το pop-up, δημιουργήστε ένα νέο αρχείο με το notepad των Windows και έπειτα κάντε paste το κείμενο εκεί. Στη συνέχεια, επιλέξτε FileàSave As, στο «Save As Type» το «All Files» και ως όνομα αρχείου δώστε το «myCableNutSettings.ccs», χωρίς τα εισαγωγικά, φυσικά. Αποθηκεύστε το και είστε έτοιμοι για το τελικό βήμα.

Τρέξτε το adjuster.exe του CableNut, επιλέξτε FileàOpen Custom Settings File και ανοίξτε το myCableNutSettings.ccs. Οι τιμές θα εμφανιστούν στα αντίστοιχα πεδία. Τέλος, πατήστε το κουμπί «Save to Registry», κάντε ένα reboot και οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή. Αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, μπορείτε πάντα να επαναφέρετε το σύστημα στο τελευταίο restore point, αρκεί να μην αμελήσατε τη δημιουργία του. Καλό και γρήγορο surfing!
Wanderer
Άβαταρ μέλους
Που και που εδώ
Που και που εδώ
 
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 25, 2010 3:55 am
Έκανε like: 0 φορά
Δέχτηκε like: 4 φορές

Επιστροφή στο O καφενές του GreekNight.gr

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron